onyxvocalgroup.nl.html

O'NYX, WIE ZIJN WIJ?

Sinds 2015 zijn wij begonnen als groep zangers, met ervaring vanuit diverse koren. We komen allen uit Helmond en omgeving. De bezetting is nu al jaren stabiel met onze 12 enthousiaste zangers. Vanaf het begin staat O’NYX voor plezier en is er een sterke onderlinge band. De zoektocht naar een passende naam en genre waar wij ons het prettigste bij voelen, bracht al veel pret. Vele namen hebben de revue gepasseerd maar O’NYX heeft het gewonnen van de Fantini's, Rode wijn zonder dansje, FF-T- ZZ of Cretiendo en de B-kantjes. Voor het genre kwamen we er achter dat a capella het best bij ons past. Samen zoeken we geschikte nummers die we willen gaan uitvoeren, waarbij ze variëren van rustig naar uptempo, van ingetogen naar pop, kerst maar ook lichte muziek. We genieten er van om onze muziek met veel gevoel en beleving aan het publiek te laten horen. Inmiddels kun je wel zeggen dat we tot een hechte groep vrienden zijn uitgegroeid. O’NYX werkt zonder dirigent en zingt zonder bladmuziek. Bij een aantal nummers wordt onze vocal percussie versterkt.

Ons eerste eigen concert met een avondvullend programma in kerstsfeer vond plaats in 2017 in het Anna-theater, te Helmond. In "de wilde Framboos", een theetuin die wordt gerund door de partner en dochter van Paul onze bas, geven we regelmatig een tuinconcert. Bij Rob, een van onze tenoren, waren we te horen op de kerstmarkt die hij organiseert. Ook vragen familie of vrienden ons met enige regelmaat om bij diverse gelegenheden te voorzien van een muzikale bijdrage.

Als O'NYX een uitje heeft dan zingen wij graag spontaan een van onze nummers op het terras, in de trein of buiten op straat. Hierbij krijgen we hele leuke hartverwarmende reacties uit het publiek terug. Ook zijn we regelmatig te horen bij gelegenheden binnen onze eigen familiekring.

onyxvocalgroup.nl.html